Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu

Korzystając z wybranych usług Builder Corp Sp. z o.o., powierzasz nam Państwo swoje dane osobowe. Niniejsza Polityka prywatności służy jako pomoc w zrozumieniu, jakie dane zbieramy i w jakim celu oraz do czego je wykorzystujemy. Te informacje są ważne, dlatego prosimy o dokładne zapoznanie się z dokumentem dotyczącym zarządzaniem informacjami oraz ochrony prywatności i zapewnienia bezpieczeństwa.

Wytyczne dotyczące ochrony danych osobowych.

Builder Corp Sp. z o.o., (zwana dalej Builder Corp) wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000661010, NIP 9522157726, REGON 366454536 odpowiada za przetwarzanie danych oraz zobowiązuje się do ich wykorzystania zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r. nr 101 poz. 926 z późn. zm.) (dalej  „Ustawa” ). Administratorem danych osobowych w rozumieniu Ustawy jest Builder Corp,który oświadcza, iż wszystkie dane osobowe użytkowników będą wykorzystywane zgodnie z Ustawą.

Czego można się spodziewać po polityce prywatności w zakresie ochrony danych osobowych

Dokument ten przedstawia metody oraz warunki przetwarzania danych osobowych użytkowników dokonujących zakupu Produktu oraz innych produktów i usług należących do Builder Corp. Administratorem danych osobowych jest Builder Corp., ul. Patriotów 174, 04-832 Warszawa. Pod tym adresem użytkownicy mogą w każdej chwili uzyskać wyjaśnienia na temat polityki prywatności przyjętej przez Builder Corp w zakresie ochrony danych osobowych.

Gromadzenie i wykorzystywanie danych osobowych

Builder Corp zbiera dane osobowe swoich użytkowników tylko wtedy, gdy to Builder Corp udostępnia określoną usługę lub zakup produktu. Danymi osobowymi, których podania wymaga Builder Corp przy rejestracji są tylko te dane, na które zezwala cytowana wyżej ustawa. Builder Corp w żadnym wypadku nie będzie wymagać od użytkowników do dostarczania tak zwanych „wrażliwych” danych określonych w art. 27 cytowanej ustawy. Podanie danych osobowych przez użytkownika oraz zgoda na ich przetwarzanie jest dobrowolna, jednakże stanowi warunek niezbędny do korzystania z usług Builder Corp. Wyłącznie użytkownik wyraża zgodę na rejestrację. Użytkownik przy rejestracji udostępnia swoje dane osobowe poprzez wypełnienie pól wymaganych i pól opcjonalnych. Dane zawarte w polach wymaganych są niezbędne doświadczenia usług, natomiast dane osobowe w polach opcjonalnych są przydatne do poprawy jakości usług i komunikacji oraz umożliwiają Builder Corp w najlepszy sposób spełniać potrzeby użytkowników i informować ich o nowych usługach i produktach Builder Corp

Metody i cele przetwarzania danych

Builder Corp zbiera dane osobowe dostarczone przez użytkowników w sposób określony powyżej, drogą elektroniczną, a ich przetwarzanie odbywa się w sposób elektroniczny lub manualny. Builder Corp wykorzystuje podane informacje dla następujących celów: tych nieodłącznie związanych z realizacją i świadczeniem usług, celem podjęcia skutecznych działań w przypadku reklamacji produktów lub usług przez użytkowników, w celu weryfikacji jakości świadczonych usług, celem prowadzenia statystyk rynkowych, w celach (za uprzednio wyrażoną przez użytkownika zgodą) komercyjnych i promocyjnych. Dane osobowe udostępnione oraz ujawnianie przez użytkowników, a następnie zebrane w sposób opisany powyżej, umożliwiają identyfikację użytkowników jedynie Builder Corp. Mogą zostać przekazane osobom trzecim, tylko i wyłącznie w przypadku gdy: Builder Corp uzyskał zgodę użytkownika na udostępnienie danych osobom trzecim, podmiotom działającym w imieniu bądź współpracującym z Builder Corp celem zapewnienia prawidłowej jakości świadczenia usług, celem zapewnienia odpowiedniego poziomu produktów lub usług (przy czym podmioty te uprawnione są do przetwarzania danych osobowych użytkowników tylko i wyłącznie w celu realizacji usług Builder Corp); za żądanie sądowego lub innego właściwego organu, lub w przypadku złamania przez użytkownika zasad korzystania z serwisu celem usunięcia konta użytkownika.

Jak zmienić lub usunąć informacje

Każdy użytkownik ma prawo w każdej chwili wglądu do swoich danych, możliwość ich samodzielnego poprawiania oraz usuwania bądź poprzez przesłanie odpowiedniej informacji na adres: Builder Corp Sp. z o.o., ul. Patriotów 174, 04-832 Warszawa. Wniosek ten może być również przesłany za pomocą poczty elektronicznej na adres: bok@builderstore.pl

Pliki cookies

Informujemy, iż w celu dostosowania treści i usług serwisów internetowych (dalej jako „Serwisy”) należących do Builder Corp do indywidualnych zainteresowań oraz potrzeb użytkowników, używamy informacji zapisywanych przez serwery Serwisów na urządzeniach końcowych użytkownika (komputer, tablet, smartphone etc.), które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia, czyli tzw. „cookies”, Serwery te  mogą także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z „cookies”.

„Cookies” to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które poprzez zapisanie w urządzeniu końcowym użytkownika umożliwiają poznanie jego zachowań, zainteresowań i potrzeb. „Cookies” dostarczają m.in. danych statystycznych o korzystaniu przez użytkowników z poszczególnych Serwisów i ich funkcjonalności. „Cookies” nie identyfikują danych osobowych użytkownika oraz nie mają wpływu na funkcjonowanie urządzenia końcowego użytkownika lub jego oprogramowania. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę domeny Serwisów, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

„Cookies” mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika Serwisów a następnie wykorzystywane przez współpracujących ze Spółkami reklamodawcami, firmami badawczymi czy dostawcami aplikacji multimedialnych.

Pliki „cookies” wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron Serwisów do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych, ponieważ „cookies” pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika Serwisów i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy Serwisów korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ich ulepszanie,
  • utrzymania sesji użytkownika Serwisów (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisów ponownie wpisywać loginu i hasła,
  • dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W ramach naszych Serwisów możemy stosować następujące rodzaje plików „cookies”:

  • niezbędne pliki „cookies”, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisów, np. uwierzytelniające pliki „cookies” wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisów,
  • pliki „cookies” służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisów,
  • pliki „cookies”, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisów,
  • funkcjonalne pliki „cookies”, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
  • reklamowe pliki „cookies”, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików „cookies” w urządzeniu końcowym użytkownika.

Każdy z użytkowników ma możliwość, w każdej chwili, wyłączyć w swoim oprogramowaniu opcję przyjmowania „cookies”. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Wyłączenie „cookies” może spowodować utrudnienia czy wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych usług w ramach Serwisów jednakże nie spowoduje to braku możliwości czytania czy oglądania treści zamieszczanych w ramach Serwisów, z wyjątkiem tych, do których dostęp wymaga logowania.

Wyrażenie zgody przez użytkownika na przyjmowanie „cookies” odbywa się poprzez zmianę ustawień przeglądarki umożliwiających przetwarzanie „cookies”. Brak zmian ustawień przeglądarki przez użytkownika oznacza zgodę na przyjmowanie „cookies”.

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

  • sesji Użytkownika,
  • ostatnio oglądanych produktów,
  • oddania głosu w ankiecie.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres bądź telefonicznie pod numerem .

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl